Lidmaatschap

Binnen de gymnastiekvereniging bieden we verschillende disciplines aan binnen het turnen. Vanaf 2 jaar kan er al begonnen worden met het “nijntje beweeg” diploma. Hierna zullen ze automatisch doorgroeien naar de regenboog kleuren van het Kleuren Turnen. Meer informatie daarover vind je op de pagina van het “Kleuren Turnen

In ons lesrooster overzicht is te zien wanneer de trainingstijden zijn. De groepsindeling hiervoor is ingedeeld door de KNGU en is als volgt opgebouwd:

  • Kleuters vanaf 2 jaar
  • Onderbouw vanaf 6 jaar
  • Middenbouw vanaf 10 jaar
  • Bovenbouw vanaf 13 jaar
  • Groepsspringen vanaf 7 jaar
  • Senioren vanaf 50 jaar

Nijntje Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

De grootste ontwikkeling van de motoriek vindt bij kinderen in de eerste levensjaren plaats. Kinderen bewegen iedere dag. Van kruipen en de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder kwalitatief goed te leren bewegen worden al die dingen heel lastig.

Meiden Turnen

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien en radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen iets voor jou. Bij het dames turnen zijn vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel leer je een andere routine waarin je jouw kracht, bekwaamheid en controle laat zien. Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en elegant, maar vooral met heel veel plezier. Door te trainen word je steeds leniger en beter. Als je wilt, kun je zelfs mee gaan doen aan wedstrijden.

Jongens Turnen

Kracht, daar draait het om bij het heren turnen. Vanaf de allereerste dag werk je aan het opbouwen van kracht. Zes toestellen zijn belangrijk: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. Om deze toestellen goed te beheersen leer je te springen, te steunen en te hangen. Toch zijn alle toestellen heel verschillend, dat maakt het juist zo uitdagend. Als je kracht, concentratie en vaardigheden zich verder ontwikkelen kun je adembenemende oefeningen gaan uitvoeren.

Mini-Trampoline springen

Met tempo achter elkaar aan springen, zweven en draaien. Het gevoel van vliegen, vrijheid en teamverband krijg je bij groepsspringen. Groepsspringen bestaat uit verschillende sprong- of vloersituaties zoals mini-trampolinespringen, tafelspringen, kastspringen, tumblingspringen en bijvoorbeeld lange mat. Teamspirit is bij groepsspringen heel belangrijk, je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar zijn afgestemd. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je voor trainen.

Senioren Gym

Bewegen is goed voor het geheugen en het concentratievermogen. En ook voor de snelheid waarmee mensen informatie verwerken. Er komt ook steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert en het proces van Alzheimer vertraagt.